Mai tények

Napjainkban képtelenség a hagyományos táplálkozásból fedezni a fehérje, vitamin, rost és ásványi anyag szükségleteinket. Ha hiányzik valamilyen tápanyag a szervezetünkből, akkor jelez különböző tünetek formájában: éhség, ingerlékenység, fáradékonyság, emésztési problémák. 

Egy hiányállapottal küzdő szervezetet nehezen lehet teljesítményre kényszeríteni!

Minőség helyett a mennyiség jellemzi táplálkozásunkat. Sokkal több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit elégetünk, ez elhízáshoz vezethet. A mai ember életformája nem emlékeztet az egykori természetes viszonyokra. Az utóbbi évszázad gyors változásait, mérgező anyagait a táplálkozásban sem megszokni, sem ilyen gyorsan tolerálni vagy kiüríteni az emberi szervezet nem képes.

Amivel mindennap szembe kell néznünk

A táplálkozás ipari, kereskedelmi manipulációja, ahol nem szempont az egészséges táplálkozás /kész - és gyors ételek, tartós, pépesített, szárított, felfújt, instant, pelyhesített ennivalók. Pszichés stressz, rohanó életmód, teljesítménykényszer. Megnőtt az ételek energiatartalma, de esszenciális tápanyagot nagyon kis mértékben vagy egyáltalán nem tartalmaznak, ami "minőségi éhezéshez" vezethet.

A termesztett növények nyomelem és vitamin tartalma kritikus módon csökkent. 1966-1990 években történt felmérések alapján a borsónak 53 %, a tejnek, káposztának 95%-kal csökkent a vitamin tartalma, a sárgarépa béta karotin tartalma 50%, E-vitamin tartalma 60%-kal kevesebb. Vajon hol tartunk ma?

Napjainkban a zöldség-és gyümölcsfogyasztás már nem biztos, hogy kizárólag az egészséget szolgálja. A termőföldben már nincs tápanyag, vegyszereket használnak permetezéshez, mesterségesen érlelik a gyümölcsöket.

Mit tehetünk?

A mennyiségi táplálkozás helyett a minőségi étkezést részesítsük előnyben.

Naponta többször együnk keveset.

Kerüljük a gyors éttermeket, saját készítésű ételeket fogyasszunk. 

Figyeljünk a napi folyadékbevitelre, ( tiszta víz)  kerüljük a cukros üdítőket.

Keressük fel a piacokat, ott vásároljunk zöldséget, gyümölcsöt.

Egészítsük ki étrendünket természetes tápanyagokkal.

Töltsük fel szervezetünket antioxidáns vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

Ha nincs lehetőségünk naponta 4-5 adag zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, keressük a kiváló minőségű Flavon készítményeket, melyekkel pótolhatjuk a hiányzó tápanyagokat.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el